Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Επιστημονικό Συνέδριο

2ο Επιστημονικό Συνέδριο 
Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων


Η Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων (Π.Ε.Σ.Σ) ανακοινώνει τη διοργάνωση του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη στις 27-29 Μαρτίου 2015, με θέμα «Εκπαιδευτικές πολιτικές για το σχολείο του 21ου αιώνα». Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Η διοργάνωση του Συνεδρίου αποτελεί συνέχεια των δράσεων της ΠΕΣΣ, μετά την επιτυχή διεξαγωγή του 1ου Συνεδρίου στην Κόρινθο τον Νοέμβριο του 2013, στην προσπάθεια των Σχολικών Συμβούλων να συμβάλλουν ενεργά στο δημόσιο διάλογο για τη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα.
Το 2o Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (Π.Ε.Σ.Σ) στοχεύει στην προσέγγιση των σύγχρονων επιστημονικών παραδοχών και ερευνητικών δεδομένων σχετικά με το πεδίο των εκπαιδευτικών πολιτικών, τη συνδιαμόρφωση προτάσεων για τη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα και την ανάδειξη της διδακτικής και μαθησιακής διαδικασίας. Οι εκπαιδευτικές πολιτικές αναφέρονται σε σημαντικές όψεις της διδακτικής και παιδαγωγικής διαδικασίας, οι οποίες προσδιορίζονται από την επικράτηση συγκεκριμένων κάθε φορά θεσμικών επιλογών, πρακτικών και προσεγγίσεων, η κατανόηση των οποίων διαμορφώνει πρόσφορο έδαφος συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων και συνεισφέρει πολύπλευρα στο εκπαιδευτικό έργο.

Το Συνέδριο απευθύνεται στην επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα και θα διεξαχθεί στις 27-29 Μαρτίου 2015, στη Θεσσαλονίκη,  σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα της ΠΕΣΣ στην Κεντρική Μακεδονία (ΠΕ.Τ Κ. Μακεδονίας), τη συμπαράσταση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α'/θμιας και Β'/θμιας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού,   Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.