Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Ψηφίδες




Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας σχεδίασε και υλοποιεί σειρά δράσεων και πόρων για τη γλωσσική διδασκαλία με ψηφιακά μέσα και τη δημιουργία πρόσθετων εκπαιδευτικών πόρων για τα γλωσσικά μαθήματα: σώματα κειμένων αρχαίας και νέας ελληνικής γραμματείας, γλωσσικά εργαλεία-λεξικά, πολυμεσικά διαδραστικά περιβάλλοντα, εγκυκλοπαιδικοί οδηγοί κ.ά.



ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Περιβάλλοντα για την υποστήριξη της μελέτης και της γλωσσικής διδασκαλίας: σώματα κειμένων, ηλεκτρονικά λεξικά, γλωσσικά διδακτικά εγχειρίδια, γλωσσάρια ορολογίας. Επιπλέον, το Αρχείο της Ελληνικής Γλώσσας του καθηγητή Δ.Ι. Γεωργακα, μοναδικής επιστημονικής σημασίας για την ελληνική γλώσσα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Ψηφιακό περιβάλλον για την ανάγνωση, τη διδασκαλία, την έρευνα, την μελέτη της νεοελληνικής λογοτεχνίας από τις απαρχές μέχρι σήμερα: διαδραστικοί χάρτες & χρονογραμμές, σώματα κειμένων & πολυμεσικοί οδηγοί για την ανάγνωση και την διδασκαλία.

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Αρχαιογνωστικά περιβάλλοντα για την υποστήριξη της διδασκαλίας και της έρευνας: ψηφιακή βιβλιοθήκη και ανθολογίες αρχαίας ελληνικής γραμματείας (με νεοελληνικές μεταφράσεις), λεξικά και λεξιλόγια, περιβάλλοντα τέχνης και μυθολογίας, εγκυκλοπαιδικοί οδηγοί και πλούσιο πολυμεσικό υλικό.

ΕΞΕΡΕΥΝΩ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Εργαλεία ανάγνωσης και διδασκαλίας της λογοτεχνίας στο δημοτικό σχολείο



ΠΡΩΤΕΑΣ
Εκπαιδευτικά σενάρια για τα γλωσσικά μαθήματα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.