Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ευρωπαϊκή Μέρα Γλωσσών



Η Ευρωπαϊκή Μέρα Γλωσσών, που οργανώνεται σε συνεργασία του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατάφερε να ενώσει εκατομμύρια ανθρώπους από 45 χώρες. Μέσα από διάφορες δραστηριότητες γιορτάζουν τη γλωσσική πολυμορφία στην Ευρώπη και προάγουν την μάθηση γλωσσών.

Ακολουθώντας την επιτυχία του Έτους, το Συμβούλιο της Ευρώπης ανήγγειλε ότι η Ευρωπαϊκή Μέρα Γλωσσών θα γιορτάζεται στις 26 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου.

Οι γενικοί στόχοι της Ευρωπαϊκής Μέρας Γλωσσών είναι να:
  • Ενημερώσουν το κοινό για τη σημασία της μάθησης γλωσσών και την πολυμορφία των διαφόρων γλωσσών που μαθαίνουν ώστε να αυξηθεί η πολυγλωσσία και η διαπολιτισμική κατανόηση,
  • Προάγουν τη πλούσια γλωσσική και πολιτιστική πολυμορφία στην Ευρώπη, που πρέπει να διατηρηθεί και να καλλιεργηθεί,
  • Ενθαρρύνουν τη δια βίου μάθηση γλωσσών, μέσα και έξω από το σχολείο, είτε για σκοπούς σπουδών, είτε για επαγγελματικές ανάγκες, είτε για σκοπούς κινητικότητας ή για διασκέδαση και ανταλλαγές. 
(Από την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μέρα Γλωσσών)


Από την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μέρας Γλωσσών μπορεί να αντληθεί ενδιαφέρον και σύντομο θεωρητικό σχετικά με την πολυγλωσσία και την γλωσσική πολυμορφία, αλλά και εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί κατάλληλα στη σχολική τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.