Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Επιμορφωτική Ημερίδα

Πραγματοποίηση Παιδαγωγικής Επιμορφωτικής Ημερίδας Παιδαγωγικών και Διδακτικών προσεγγίσεων της 3ης Περιφέρειας Ν. Σερρών, η οποία προγραμματίζεται να υλοποιηθεί την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, στο Δ.Σ. Σκουτάρεως και ώρα 8.30΄-13.15΄.

Η Επιμορφωτική Ημερίδα με την ενεργή συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Περιφέρειας στη διάχυση παιδαγωγικών και διδακτικών προσεγγίσεων, που υλοποιήθηκαν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, αποτελεί πολύτιμη συνεισφορά στη διαμόρφωση όρων συνεργασίας και συνδιαμόρφωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Πολύτιμη διδακτική και παιδαγωγική εμπειρία μπορεί να μετουσιωθεί σε ουσιαστικό λόγο μιας εκπαιδευτικής κοινότητας που πασχίζει για τη διαμόρφωση των όρων του εκπαιδευτικού έργου, προσβλέπει στην αλληλοβοήθεια, στον αναστοχασμό και στην ανατροφοδότηση, υλοποιώντας στην πράξη όψεις της προσδοκώμενης κουλτούρας συνεργασίας και προσανατολισμού του εκπαιδευτικού έργου με την ανάδειξη και την υποστήριξη πρωτοβουλιών που δεν λειτουργούν υποδειγματικά, αλλά χαρακτηρίζουν και αναδεικνύουν την εγκατεστημένη εκπαιδευτική εμπειρία.

Οι σύντομες παρουσιάσεις θα εστιάζουν στις επιστημολογικές και μεθοδολογικές διαδικασίες που υιοθετήθηκαν και θα δοθεί χρόνος ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ των εκπαιδευτικών, στην κατεύθυνση κατανόησης των προτεινόμενων πρακτικών και ανάδειξης όψεων της απαραίτητης ανατροφοδότησης του εκπαιδευτικού μας έργου.

Τα θέματα της Ημερίδας:Παιδαγωγικός και διδακτικός σχεδιασμός εκπαιδευτικού έργου
Διαχείριση της σχολικής τάξης
Συναισθήματα ακαδημαϊκής επίτευξης
Παιχνίδια διαχείρισης συναισθημάτων
Διδακτικές πρακτικές εκπαιδευτικών
Προγραμματισμός λειτουργίας σχολικού έτους 2017-2018


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.