Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

European School RadioΗ διαδικτυακή κοινότητα του Πρώτου Μαθητικού Ραδιοφώνου! (http://europeanschoolradio.eu)

"Ακούστε τις ραδιοφωνικές παραγωγές σχολείων από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Συμμετέχετε με τις δικές σας ραδιοφωνικές ομάδες. Ανακαλύψτε σχολεία, συναδέλφους και συμμαθητές και συνεργαστείτε για να κάνετε κοινά ραδιοφωνικά έργα!

Συμμετέχετε ως Υπεύθυνοι Ραδιοφωνικών Ομάδων των σχολείων σας! Το ραδιόφωνο σας ανοίγει νέους ορίζοντες στην επαγγελματική σας ανάπτυξη, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να πάρετε μέρος ενεργά σε σεμινάρια, επιμορφώσεις και δράσεις.
Το διαδικτυακό ραδιόφωνο με την επωνυμία “European School Radio” είναι το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, το οποίο αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια και ανήκει στους δημιουργούς του.
Το European School Radio φιλοξενείται ως υπηρεσία ραδιοφώνου στην πλατφόρμα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) και ακούγεται μέσω της ειδικής πλατφόρμας η οποία δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό στις υπηρεσίες βίντεο (EDU TV).
Έχει ανοιχτή συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση και το Τμήμα Πληροφορικής του  ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Το European School Radio εντάσσεται σε μια ευρύτερη εκπαιδευτική φιλοσοφία η οποία θέλει το μαθητή να βλέπει το σχολείο ως χώρο δημιουργίας και έκφρασης.
Το Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο έχει ώς σκοπό να προβάλλει τις ιδέες, τις δημιουργίες, τις ανησυχίες της μαθητικής κοινότητας και να τις επικοινωνεί με το σήμερα, δημιουργώντας ένα δίκτυο σχολείων και μαθητών/τριων, οι οποίοι θα επιτελούν την λειτουργία του διαδικτυακού μαθητικού ραδιοφώνου. Αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό συμβάλλοντας παράλληλα και στην Δικτύωση Σχολείου – Κοινωνίας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.